UTMANING: RENOVERINGSVECKAN

Jag har bestämt mig för att att köra en renoveringsvecka. Renoveringsobjekt – mig själv. Det behövs. För mig själv, för att jag är värd det. En del saker skjuter jag liksom upp för att jag känner att det inte finns tid? Men nu är det prime-time för mig själv. Renoveringen kommer ske såväl invärtes, utvärtes som själsligt. Jag uppmanar dig själv att göra precis samma sak. Det var länge sedan jag tog tag i något liknande men jag minns nog hur härligt det är.

Jag ska ha tid med följande aktiviteter. Hemma-spa, plugg (mer nödvändigt ont), träning, fotbad, serietittning på någon som icke kräver IQ över något som kan likställas med en fiskbulles, ett glas vin, spikmatta, yoga, morgonträning, utemiddag, tända ljus. Gud så skönt. Jag längtar redan hem till dagens renoveringsaktivitet.

Ska du också renovera lite?


VANILJ MAKARON?

Jag blir bättre och bättre! Dom här smakar vanilj.


120127

Klockan är fem över halv elva på en fredag, vad gör jag? Jag skållar mandlar. Ömh, ja, jag skyller på att jag tänker baka fler macarons imorgon och den här gången ska inte mitt mandelmjöl vara fuktigt. Jag tycker om att få ha lugna helger någon gång ibland och den här veckan är det en sådan helg. Visserligen är mamma i Stockholm så jag kanske kommer springa runt lite imorgon men annars tänker jag ta det lugnt, baka och läsa en bok.

Måste jobba på om jag ska hålla mitt nyårslöfte med att läsa en bok i månaden, fyra dagar kvar att läsa fyrahundra sidor. Vad gör vi? Nu kör vi!

(till mitt försvar för er som anser att jag inte är ute och, jag citerar, gör någonting, så var jag faktiskt ute igår. Drack en flaska vin, dansade och hade trevligt med mina klasskompisar. Så långnäsa på er.)

JAG LÄNGTAR


14.42

Jag överanvänder ordet "mums" va?


MAKARON?

Jag fick vad man kan kalla för ett infall imorse! Resultatet av detta blev hallon- macarons och med tanke på att sju av tio redan är uppätna (inte enbart av mig, tack för det) ser jag det som ett lyckat första försök! Tänker baka med vanilj, kaffe och hasselnöt innan jag experimenterat klart! Mums!


PEPPARKAKSKRYDDAN LEVLAR ALLT

  • 150gram keso,
  • 50gram kvarg,
  • 30 gram hallon,
  • pepparkakskrydda.
Mums! Okej så jag har inte riktigt stenkoll på gram och liknande, kör mer med mått i stil med en näve bär och två matskedar kvarg men ni förstår principen! Jag har lite överbliven pepparkakskrydda kvar från julbaket (annars kör jag på kanel + kardemumma) och har fått en ovana att ha det på allt! Dagens tips!

MIN FINA VÄNINNA


Har jag berättat för er att Sofia ska komma till Stockholm?? Nej det har jag inte, men det ska hon! Om två korta veckor landar hon här för två hela dagar och jag är alldeles till mig. Jag har saknat min finaste vän något tokigt och det ska bli så härligt att bara få umgås lite. Lycklig tjej!

120124

Nu ska jag komma tillbaka till liv (och bloggen) igen hade jag tänkt. Det nya året har faktiskt fått en ganska bra start, jag är gladare än jag varit på länge och resan till Åre var en stor boost i vardagen. Nästa tentaresultat kanske kommer dra ner stämningen en bit men eftersom jag är inställd på ett F kommer jag nog att överleva hur som.

Vad hände i Åre då undrar ni? Vad hände inte i Åre säger jag och tror att jag lämnar det så! Jag fick åka skidor och åsamka skador på min lever tillsammans med fantastiska människor och hade det vansinnigt roligt! Det känns lite konstigt att vara tillbaka till vardagen men det är skönt att få komma in i lite rutiner igen. Vi kör utgång på torsdag dock - reunion för resan! För det är ju inte så att vi ses varje dag i skolan..

120123


Jag har en vän som heter Josefine. Vi har väll känt varandra i sisådär åtta år nu och trots att vi inte enbart haft bra dagar är hon en av de bästa (och starkaste) människorna jag känner. Det tror jag dock inte hon vet att jag anser. Idag fyller hon år i hela 16 minuter till och jag har varit usel på att uppmärksamma detta på samma nivå som jag brukar. Så hipp hipp hurra!

Josefine och jag har varit vänner i ungefär sju år, det här är varför jag älskar henne;
"Igår satt jag och Ronja hemma hos henne och surfade på cybervågen och på någon blogg någonstans kom det upp en bild på Vanilla Coke (aka det äckligaste man kan dricka) och då sa jag att jag sett att dom har denna fruktansvärda skapelse på ica. Vi surfade vidare och ungefär 30 sekunder senare kom jag på att "just det, dom har cherry coke ochså!" 

Då vänder sig Ronja mot mig, med ögon stora som tallrikar och säger "skojar du!?" varpå hennes ögon börjar tåras och när jag säger "nej, det finns!" så börjar hon vifta med händerna och le så mycket att det var tur att öronen var ivägen och "titta, jag blir så glad att jag börjar gråta!!!" 

Igår fick jag alltså Ronja att gråta. Av glädje. Jag kände mig som en sådan vardagshjälte."


TILLBAKA TILL VERKLIGHETEN

Jag lever och tänker försöka ta mig tid att blogga när jag landat hemma efter gymmet ikväll. Det har bara varit skönt att pausa efter Åre innan skolan nu startat upp igen!


YES OR NO?

facenodefeat:  Look at them! They are sorta on Team Wemma.
facenodefeat:  OMG. The way he touches her face? Kill me, why don’t you two? :’)
 [request by: cryystallcastles]

VAD GÖR VI? NU KÖR VI!


01.54

Jag är tillbaka från Åre och är så trött att jag inte kan sova. Känner ni igen den känslan? Jag har haft helt vansinnigt roligt och tänker skriva mer, eller för säkerhetsskull kanske ingenting alls, om det imorgon! Det som händer i Åre stannar i Åre, lite så.


ÅRE


TILL JOSEFINE


HUR GICK TENTAN UNDRAR NI?




Utkast: Jan. 7, 2012

387905_331135043582733_100000587194046_1232944_35372735_n_large

Jag har i sann barndomsanda lagt alla mina julklappar på ett bord innan jag åkte tillbaka till Sundsvall över nyår och nu när jag kom hem är det lite som en bonus dag när man kan titta igenom allting en gång till! (och ja, mina julklappar kan alltså fylla upp ett helt bord, don't be a hater!) Dessutom brukar jag försöka att lägga de presentkort och pengar som ramlar in runt jul på saker som faktiskt stod på min önskelista så jag klickar runt på cdon as we speak.

Egentligen vill jag köpa Star Wars boxen men det är ju roligare med mycket eller hur? Och just nu kan jag plocka hem fem fantastiska saker för under femhundralappen. Åh jag är som ett barn på julafton!

HEART


THIS HAS BEEN SAID SO MANY TIMES

"You care. Right. Everybody cares. But nobody wants to be inconvenienced. You all want me to "take the time to go through the pain" as long as you don't have to hear about it anymore! Cause I'm doing the best I can - and that doesn't seem to be enough for you guys! I feel like I've been split down the center, and half of me is lost." Willow, Something Blue s4

En kär vän, som inte menade någonting ont med det, sa i julas åt mig att det var dags att jag "hanterade det som pågår med mina föräldrar". Jag kontrade med några näsvisa kommentarer tillbaka och la diskussionen på hyllan för ett tag. Jag säger det en sista gång, det här kommer att ta den tid det tar. Varje dag i Sundsvall slogs jag av någonting nytt som gjorde att allting kändes overkligt och svårt att hantera.

Jag märker dock att folk undviker ämnet nu mer än tidigare, det är en blandning mellan att de tassar på tå och inte tror att det är någon stor sak längre. Jag börjar bli irriterad på att jag ska känna det som att jag mjölkar det här när jag skriver om det, eller om jag pratar om det. Så därför slutar jag nu.

Jag är ganska bra på att vara stark,
och det här är min sak att hantera.



120106

My outside is cool my inside is blue. Jag börjar bli riktigt le på att gråta som ett barn så snart jag stiger på ett SJ tåg.


120102

Jag är så trött på att läsa en bok helt utskriven från internet med ord jag inte förstår mig på.


RSS 2.0