120430 (part. 2)

Jag är påväg till Tyresö för att grilla då en av mina kanske planer blev en riktig plan, finns en chans att jag kommer röra mig vidare under kvällen men jag tycker det är ganska trevligt att få umgås med min kusin så jag spikar ingenting. Oavsett tror jag att jag kommer ha en riktigt fin valborg! Förra året var dock en klass för sig men jag begär inte så mycket för att ha en ruggigt trevlig kväll. Can I get a woop woop?

120430

Glad valborg! Jag står fortfarande lite planlös med en del kansken och på ett sätt tycker jag att det är ganska skönt. Ska ta tag i dagen och den planlösa kvällen senare men först ska jag slänga i mig en proteinshake och dra till gymmet, det var för länge sedan nu!

GoT



Skulle man kunna kalla det ett i-landsproblem att jag är fast i ett catch 22 i den här serien? Jag vill läsa boken innan jag ser avsnitten för annars har jag svårt att ta mig igenom de delar som leder upp till de händelser som är stora nog att vara med i serien. Men producenten har valt att börja med storylines från cirkus sida 400 vilket gör att jag inte "läst i förväg" som jag trodde. Mitt problem då? Jag hinner inte läsa i takt med avsnitten eftersom jag inte vet vad som dyker upp och jag vill inte se serien innan jag läst det - catch 22. Antingen väntar jag med serien tills jag läst klart boken vilket jag är ungefär 400 sidor ifrån eller så kommer jag inte kunna hålla mig och tittar på serien och är bitter när jag sedan läser boken. What to do?

120427


Jag har gett in för mina huvudvärk och knaprar ipren som att jag vore bestatt utan att det verkar ha någon effekt. Har åtminstone lyckats dra mig iväg till ica för att köpa pizza och ostbågar - dinner for one, woop woop! Utanför mitt fönster har en klass börjat samlats vid grillen så jag tror att min kväll kommer bestå av musik, tjo och tjim. Behöver jag påpeka att jag inte alls är sugen på det? Det är väldigt sällan fest i det här huset men trots det lyckas de alltid pricka in de dummaste tillfällena!

Håll tummarna för att jag vaknar imorgon med nog energi att kunna gå min zumba, det vore härligt. Har inte haft tid för min träning sedan i onsdags. Puh.

PRODUKTIVITET

Det är ganska mitt på dagen och jag har hunnit med en powerwalk, en arbetsintervju, matshopping och lite plock i lägenheten. Men pang sa det och nu kan jag inte se förbi hur ont mitt huvud gör längre, har haft migrän (antar jag för det är inte som någon huvudvärk jag brukar ha) sedan jag lämnade blod igår och skulle nog behöva knapra i mig några extra järntabletter. Det här sätter käppar i mitt hjul för jag vill städa klart min lägenhet, deklarera, tvätta och träna innan kvällen smyger sig på men som jag mår nu vill jag bara lägga mig i sängen och självdö lite.

(bittertjej_90)

120426

Okej så jag har varit lite off på senaste tiden men det är främst för allt som snurrar i mitt huvud just nu. Jag försöker lista ut hur jag ska spendera min sommar och skulle vilja landa på det perfekta mixen av jobb och ledighet. Det här kommer bli mitt sista riktiga sommarlov och efter att ha jobbat mig igenom mina senaste fyra vore det skönt att faktiskt ha lov för en gångs skull.

Ska på en andra intervju på casinot imorgon och håller egentligen tummarna för timmar istället för sommarvick för chansen att kunna resa och villa upp mig. Jag behöver ladda batterierna, det är vad jag behöver.

REASONS TO BE FIT (pt. 2)


120421

Faye Vrethem med sällskap
Faye Vrethem & Philippa Wihlke

Jag var med på mina första mingelbilder igår, Faye var stolt och jag var skräckslagen. Eller kanske mer skräckslagen med en dos av förtjusning, speciellt bredvid två ruggigt snygga brudar! Vi började kvällen tidigt med ett event på Sturecompagniet men det betydde inte att den avslutades tidigt (vilket var planen) utan efter att ha dansat tills fötterna värkte på V, amba och white room ramlade jag i säng vid sex-ish och fick fyra timmars sömn innan killarna ramlade in här idag för plugg. Tack fina du för en rolig kväll ♥

GoT



"
Women watch Game of Thrones not for the incest and other sexual skulduggery, as the New York Times suggested in its utterly bizarre review when the show premiered, but for the variety of women we see on-screen the way they exercise power. We watch to see Cersei Lannister wonder what it’s like to be a man, and to struggle between the imperatives of command and family. We watch for that moment when Brienne of Tarth beats the Knight of Flowers, and reveals herself for what she is (and I watch The Return of the King for the moment when Eowyn spits out the declaration of her gender at the Witch-King of Angmar). We watch for Sansa’s bitter, brittle bravery, and Arya’s nourishing hatred."


— Alyssa Rosenberg, ThinkProgressive: Ladies Like Fantasy and Science Fiction That Speaks to Them

BEFORE AND AFTER


120420

Fredagen kunde varit bättre, 4,5 timmars sömn, regnstorm och en förkylning. Jag skulle garanterat stannat inne resten utav helgen, om det inte vore för megautgången som jag har planerat med Faye. Hatar att gå ut när det är dåligt väder då det är totalt onödigt att lägga tid på utseende och hela ens humör är i botten.

Men jag tänker se positivt på det hela och hålla tummarna för att vädret skärper till sig tills dess laddar jag upp med min nya party låt nummer 1 (tack för den Maria)!


REASONS TO BE FIT



När jag tränar och är sugen på att se resultat behöver jag motivation och inspiration, tumblr är ett bra ställe att hitta sådant på och reasonstobefit är en av mina favoriter. Helt ärligt vet jag inte vilka ni 20 är som följer den här bloggen på en någolunda daglig basis men någon av er kanske också behöver inspiration eller motivation. Så hädanefter tänker jag varje onsdag (typ) dela med mig av fyra favorit reasons to be fit.

Varsågoda.

120418

Okej, jag är ganska van att vara sen i starten på skolprojekt men att arbeta själv på inlämningar är väll det dummaste man kan göra? Som att jag får någonting gjort hemma framför datorn utan någon att bolla idéer med? Speciellt uppgifter som nu när man bara ska hitta på siffror och berättelser (satans ekonomi), jag känner mig mest bara fånig men ska försöka få någonting gjort. Har en flaska pepsi och lite choklad till hjälp. Vad gör vi? Nu kör vi!

SATUERDAY NIGHT GLEE-VER


Today is TUESDAY! So now, I can finally say….


SATS

inspo, inspo, inspo, inspo, inspo, inspo, inspo ♥

Kom nyligen hem från SATS där jag har svettas en hel del. Jag & Karin körde ett hårt step pass och jag mördade mina ben lite extra efteråt då det var originalplanen idag. Imorse tog vi en powerwalk innan frukost och imorgon blir det bodycombat. NU är jag igång igen, och det är så himla skönt! Inget kan göra mig gladare.

DENTSMILE

Idag vill jag ha vuxenpoäng och applåder, jag har varit hos tandläkaren för första gången på två år och alldeles första gången i Stockholm. Mamma sa åtminstone att jag var duktig.. Förutom klagomål på alla dessa småhål som förföljt mig sedan tonåren (tack folktandvården för att jag inte fick tandställning) gick det hela smärtfritt och jag slipper lägga pengar på mina tänder i ett år till åtminstone.


Plus att min tandläkare var ganska söt.

Lite som en vardagsbonus.


?

Är det ingen som tänker ge mig lite cred för hur bra jag uppdaterar nu för tiden?

WALKING IN A WINTER WONDERLAND

Det är snöstorm utanför mitt fönster, så bokstavligt talat ni kan tolka det. Imorse vaknade jag upp vid 7.15.. av mig själv. Vilket såklart inte är helt okej, speciellt inte då kvällen kanske bjuder på lite festligheter. Det var bara att ligga och vrida sig i två timmar tills klockan ringde.

När jag gick upp och tittade mig i spegeln så insåg jag att det var ett hopplöst case. Varför jobba på något som inte kommer att vara snyggt förens ikväll? Jag körde lite all in, sket i att borsta håret, sminka mig och tog bara första bästa träningsplagg och ska snart gå utanför dörren. Svepte en one whey istället för frukost också, smakar som en chokladmilkshake - yummy!

Förrutom min såkallade chokladmilkshake har jag alltså haft en helt fantastisk morgon.. håll tummarna för att jag inte snubblar över migsjälv på zumban.

120413 (part. 2)

Jag har spenderat min dag med Faye och pratat i timmar över en kopp kaffe på vad som kommer bli ett av mina nya favorit fik. Nu ser jag Elizabethtown med Karin, äter chips och dricker vin. Det här med att se livet från den ljusa sidan verkar fungera, det är trevligt att ha vänner.

 

 


120413


Jag förlorade mig själv någonstans på vägen i höstas, förälskade mig i allt annat än mig själv. Levde i en bubbla som att det inte fanns någon morgondag. Blev en person jag inte längre kände igen men så en dag… föll jag i en grop och såg mitt liv passera revy och då slog det mig. Det här är inte jag. Sedan november har jag inte varit okej och det är först nu jag börjar erkänna hur mycket det tär på mig. Vilken energi det krävs att gå runt och vara glad när man inte känner sig så. Och efter alla år är jag sorgligt bra på att sätta upp en fasad.

Men utav detta lärde jag mig att jag nu måste prioritera sådant som betyder något för mig och som är på riktigt. Abstrakta saker. Jag menar vem bryr sig om man missar ett möte, festen eller ja, allt som nu finns när man istället kan ha en mysig filmkväll med en vän, äta hemlagad mat och bara vara. Jag brukade älska att teckna, att baka men nu fick blåsa bort dammet i bokhyllan för att ens se moleskin blocket. Ni förstår min poäng, det gäller att prioritera rätt.

I sommar fyller jag 22, jag säger inte att jag kommer leva felfritt framöver. För det finns inte en enda människa som lever felfritt, de som tror det är bara patetiska. Men jag ska prioritera livet. Och jag ska börja om på nytt. Jag har inte än bestämt mig hur jag ska spendera min sommar men jag känner att jag behöver fylla den med energi. För i höst börjar allting på riktigt och jag tar mitt första riktiga steg till att arbeta som mäklare.

Nu ska jag blåsa liv i mina pennor och en Paulo Coelho bok efter att ha skrivit en rad till av skatterätten. I eftermiddag ska jag umgås med Faye och få en dos av något socialt. Nu kör vi livet, är du med mig?


VAD GÖR VI? NU KÖR VI!


120412

Vissa låtar är sådär sjukt förbjudna att sjunga med i. Der finns många. Ni vet säkert hur det är när man biter sig själv i tungan, eller råka nynna, nämna, humma på en låt med totalt inofficiell text.

Men lyssna går bra. väldigt bra.

TODILO OCH GODMORGON

20120401-124140.jpg

ONE WAY

Yes, I am trying to lose weight. No, i don't hate my current body. Jag har kommit in i någon typ av träningsmani och det är inte så att jag klagar. Lägger upp planer för riktiga gympass istället för att bara glida runt planlöst bland maskiner, räknar kalorier och har med hjälp av Anna beställt hem proteinpulver så jag ska kunna träna utan att äta middag klockan tre. Vilket känns som en bra idé.

Missförstå mig inte nu, jag tänker inte börja få skuldkänslor för att jag äter en godispåse eller två men det vore skönt att inte vilja stå i vassen i sommar! Jag tänker hålla koll på mina mått och har redan gjort en lista (det är så jag fungerar) över belöningar jag kan få beroende på hur jag lyckas. Idag är första gången på ett halvår som jag har träningsverk och jag ser det som ett tecken på att jag är på rätt väg.

Önska mig lycka till!


A SONG OF FIRE AND ICE


120409

Sådär ja, nu är jag tillbaka från min tripp till Sundsvall (och tyresö) och trots att det varit ansträngande för hjärtat har det nog varit ganska bra för själen. Jag känner mig skönt utvilad och har fått njuta av långa promenader och nästan jobbat mig igenom en hel bok. Med allt som pågår just nu var det skönt att få lite kraft.

Egentligen borde jag ta tag i en del saker nu innan skolan startar imorgon men jag väljer att se det som lov fortfarande och tänker njuta av den här måndagen med det sista av mitt påskgodis och de sista avsnitten i American Horror Story. Trots att jag sitter och kikar mellan fingrarna vill jag verkligen se hur det slutar, om det någonsin fanns en defenition på skräckblandad förtjusning..

Glad PÅSK (part 2)


GLAD PÅSK

Netherlands 9 by lonelywolf2

William Wordsworth, Daffodils
I wandered lonely as a cloud
That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Continuous as the stars that shine
And twinkle on the milky way,
They stretched in never-ending line
Along the margin of a bay:
Ten thousand saw I at a glance,
Tossing their heads in sprightly dance.

The waves beside them danced; but they
Out-did the sparkling waves in glee:
A poet could not but be gay,
In such a jocund company:
I gazed--and gazed--but little thought
What wealth the show to me had brought:

For oft, when on my couch I lie
In vacant or in pensive mood,
They flash upon that inward eye
Which is the bliss of solitude;
And then my heart with pleasure fills,
And dances with the daffodils.

OFF TO WORK


RSS 2.0